17° Parçalı az bulutlu

2023 seçimi dönüm noktası

Dünya - Temmuz 26, 2022 11:42 am A A

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT yayınına konuk oldu. Cumhurbaşkanı, Kuzey Irak’ta 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırı- ABD Merkez Komutanlığı’nın PKK-YPG üyesi teröristler için taziye mesajı yayımlaması ve tahıl koridoru anlaşmasından bir gün sonra Odessa’ya düzenlenen saldırı başlıklarında önemli mesajlar verdi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

“Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı TÜRKİYE’nin küresel meselelerde oynamaya muktedir olduğu önemli rolü bir kez daha ortaya koymuştur. Planın operasyonel boyutu inşallah İstanbul’dan idare edilecek, burada ülkemiz, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletlerden yetkililer rol alacaklar. Ukrayna’ya giden ve oradaki limanlardan gelen gemilerin emniyetli ve plana uygun şekilde seyrine birlikte yön verilecek.

ODESSA LİMANI SALDIRISI

Sürecin hala ne kadar hassas olduğunu cumartesi günü Odessa Limanı’na düzenlenen saldırıdan görebiliyoruz. Maalesef böyle bir şeyi arzu etmezdik ama bu da oldu. Bu tür süreçlerde zaten tarihte de bunun hep örnekleri vardır. Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun şekilde hareket etmelerini bekliyoruz ve varılan anlaşmanın lafzı ve ruhuna aykırı eylemlerden de kaçınılmasını istiyoruz.

DUHOK’TAKİ SALDIRI

Duhok’taki olay, PKK, YPG, PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri. Buna biz yabancı değiliz. Bunu da Amerikalılara, Rusya tarafına ‘Bakın durum böyle burada bir oyuna gelmeyin’ dedik. Aynı şekilde bunu Irak’taki dostlarımıza, kardeşlerimize de söyledik. Yaptığınız açıklamalara dikkat edin, Türkiye’nin dostlarıyla, kardeşleriyle böyle bir eyleme girmesi mümkün değil. Biz böyle bir şey yapamayız. Ama bu terör örgütlerinin bugüne kadar alışılmış eylemlerinden bir tanesidir. Dert Türkiye ile Irak arasındaki olumlu gelişmeleri bozmak.

Dünya - 11:42 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.